.
Zita Wauters
woensdag 3 april 2024

Zita Wauters: “Dat is vast niet altijd makkelijk”

Ze maakten het van dichtbij mee

Speciaal voor het programma ‘Alles in de strijd’ ging Zita Wauters samen met enkele andere collega’s volledig uit de kleren in het Kursaal van Oostende. Ze willen met het programma de vrouwen alert maken over het feit dat ze regelmatig hun borsten moeten laten controleren om ziektes te vermijden.

“Voor 'Alles in de strijd' hebben we gefilmd bij mijn mama en mijn oma. We vroegen ze wanneer ik me zou moeten laten controleren, maar ze wisten het niet. Mijn mama voelde zich er zelfs schuldig over: 'Dit lijkt zo egoïstisch, ik ben bezig met mezelf en met mijn mama, maar als het over mijn dochter gaat, weet ik het antwoord niet!' Daarom is die bewustmaking zo belangrijk”, zegt Zita in Humo.

Een ander mooi iets dat voortkomt uit het programma is er gekomen dankzij Ann Van den Broeck. Ook zij ging uit de kleren voor het programma. Zij heeft zelfs de ziekte met een K.

“We zijn al een tijdje met 'Alles in de strijd' bezig, en we konden van dichtbij zien hoe het almaar beter gaat met Ann. Ze is er ook heel open over. Dat is vast niet altijd makkelijk.”

Bio van Zita Wauters