.
News Image

Zingen is een hobby van Bart Anneessens Cops

Hij zingt heel wat duetten met Vlaamse artiesten.


Als kind verloor de inmiddels 24-jarige Bart Anneessens Cops reeds zijn moeder. Dit zorgde ervoor dat hij werd opgevoed door zijn grootouders, want met zijn vader heeft hij geen contact meer zei de sympathieke organisator in Ment op zondag. Zijn grootouders hadden een bouwbedrijf en van hun leerde hij de kneepjes van het vak. De gelegenheidszanger is ook Doctorandus aan de universiteit van Cambridge en hij doceert ook nog Internationale Politiek. Bart's grootouders zijn de belangrijkste personen in zijn leven en hun blij maken geeft hem voldoening. Helaas overleed de grootvader van Bart Anneessens Cops twee jaar geleden en dat is en blijft emotioneel zwaar voor hem. Grootvader Theo was vroeger iemand die koersen en andere evenementen organiseerde. Dat organiseren nam Bart over en dat doet hij vooral in de streek van Sint-Pieters-Leeuw, alhoewel hij soms eens uitwijkt tot zelfs in Leuven. Een erg jonge man die van onze Vlaamse muziek houdt is niet zo'n evidentie, maar volgens hem komt dat door de hogere generatie die hem heeft opgevoed. Feesten en plezier maken is aan hem besteed en als hij bij zijn events merkt dat mensen helemaal opleven, dan geeft hem dit een schitterend gevoel. Ook houdt hij ervan om bij het betreden van de zaal de mensen persoonlijk te begroeten.

Zelf zingen is sinds een goed jaar een naar eigen zeggen uit de hand gelopen hobby geworden van Bart. Dit jaar zal hij nog een après-ski nummer met Danny Fabry uitbrengen op 15 november. Rond de kerstperiode komt er nog een echt kerstnummer aan met Salim Seghers. Voor volgend jaar zijn er nog een aantal nummers gepland en hierbij verklapte hij bij Ment Tv de naam van Paul Severs al. Om echt zelf te gaan optreden heeft hij niet de nodige tijd, maar bij zijn zelf georganiseerde events doet hij dit wel uiteraard en dan wordt hij vergezeld door zijn eigen danseressen.



Op zaterdag 3 februari 2018 organiseert Bart Anneessens Cops, samen met Willy en Silvy de Lantsheer 'Feest in ons Huis' als eerbetoon voor Bart's grootvader Theo Cops. Tickets in voorverkoop kosten amper € 5, terwijl je aan de kassa € 10 betaalt. Op de affiche die op de Facebookpagina van Bart Anneessens Cops te vinden is, staat alle info. Een achttal bekende en lokale artiesten treden dan vanaf 15 uur op in Zaal Ons Huis, Fabriekstraat 9 te 1601 Ruisbroek en dat zijn De Pitaboys, Johan Veugelers, René Scohy, Sammy Baker, Angel, Luc Jones, Danny Fabry en Jeason.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Salim Seghers en Paul Severs