.
News Image

Ziekenhuisopname veranderde het leven van Kate Ryan

Haar imago deed zangeres in de psychiatrie belanden.

Zangeres Kate Ryan wordt soms ongelukkig van de complexiteit van haar denken, zo laat ze optekenen in de krant Het Laatste Nieuws. Intussen heeft ze gelukkig geleerd om die complexiteit onder woorden te brengen. Iets wat ze aan het begin van haar carrière nog niet kon. En zelfs als ze het had gekund, dan nog had ze het niet mogen doen, zo blijkt nu.

“Ik mocht aan die complexiteit geen woorden geven omdat het niet strookte met het imago dat ik hoog te houden had. Van de platenfirma en van mijn manager moest ik de sterke, blije zangeres zijn die altijd en overal lachte,” aldus Kate.

Een situatie die er uiteindelijk voor zorgde dat ze als jonge artieste in de psychiatrie werd opgenomen met een eetstoornis. Volgens Ryan ging die eetstoornis niet over schoonheid, maar over controle.

“Ik had over niks in mijn leven nog iets te zeggen en dus nam ik de controle over iets waar ik wél eigen baas over kon zijn: over wat ik at. Of niet at. Ik werd extreem mager, maar nóg namen ze me niet serieus.” Dat neemt ze een aantal mensen waarmee ze samenwerkte nog steeds kwalijk.

“Já, ze hadden ervoor gezorgd dat ik mijn droom kon waarmaken. Maar ze vergaten het jonge, zoekende meisje te begeleiden dat ik was. Dat is enorm destructief geweest en daar draag ik tot vandaag de gevolgen van,” besluit ze.

Bio van Kate Ryan

Meer Over:

Kate Ryan