.
News Image

Zet Freddy De Kerpel leven op het spel?

Bokslegende maakt comeback in de ring op 70-jarige leeftijd. 


Bokslegende Freddy De Kerpel is ondertussen 70 jaar maar toch maakt hij binnenkort zijn comeback in de ring. Is dit nog verantwoord? Freddy De Kerpel zal immers kampen tegen voormalig Europees kampioen Ismaïl Abdoul die maar liefst 29 jaar jonger is dan De Kerpel. Toch stuurt Freddy De Kerpel een duidelijke boodschap de wereld in. “Niemand kan me deze comeback uit het hoofd praten. Ik doe altijd mijn goesting!” bloklettert het weekblad Dag Allemaal. Angst staat niet in het woordenboek van Freddy De Kerpel.



“Elke bokser wil terug in de ring, maar ik ben de eerste ter wereld die dat op z’n 70ste ook doet,” lezen we in Dag Allemaal. Freddy De Kerpel staat ook niet onvoorbereid in de ring. “Per training trek ik me 460 keer op, in reeksen van tien per minuut. Geloof me: ik ben nu fitter dan toen ik 35 was,” spreekt de bokslegende klare taal. Toch geeft De Kerpel toe dat boksen een levensgevaarlijke sport is. “Veel goede vrienden uit mijn gloriejaren zijn ofwel dood ofwel zot geslagen.” Freddy De Kerpel geeft toe dat het belangrijk is niet te veel slagen te incasseren. En ook van op tijd te stoppen. Vanwaar dan plots die drang opnieuw de ring in te kruipen?



Freddy De Kerpel beleefde zijn gloriejaren in de jaren zeventig en was niet alleen een kampioen maar ook een echte vedette. Nu wil hij bewijzen dat niet iedere bokser een wrak wordt na zijn carrière. “En dat je zelfs op je 70ste nog een topprestatie kan leveren als je je verzorgt.” Hoe kijken Freddy’s echtgenote Fernanda en zijn twee dochters vooruit naar de kamp? Zijn ze niet bang? Ze zijn ongerust, geeft Freddy toe, maar “ik heb altijd mijn goesting gedaan,” aldus de bokslegende. Bovendien is de kamp aangepast. Geen 15 ronden van drie minuten, maar 4 ronden van 2 minuten. En er is meer…



Freddy De Kerpel verklaart zijn boksstijl te zullen aanpassen om te winnen. Want ook al is zijn tegenstander slechts twee jaar geleden gestopt met boksen, toch wil Freddy winnen. Om een duidelijke reden. De kamp moet een soort eerbetoon worden, verduidelijkt Freddy De Kerpel in Dag Allemaal. “Meestal strompelt een ex-kampioen van 70 dan op krukken de ring in, om een beker in ontvangst te nemen. Ik ga écht boksen!” Kent Freddy De Kerpel überhaupt angst? “Toch wel,” geeft De Kerpel toe, ”maar angst kan je overwinnen. Wat zeg ik: angst móet je overwinnen!”


Bio van Freddy De Kerpel

Meer Over:

Freddy De Kerpel