.
News Image

Zaterdagavond in Weg Zijn Wij

Drie totaal verschillende bv's trekken er samen op uit.
Nieuwsanker Wim De Vilder, actrice Marie Verhulst en wielerlegende Eddy Planckaert trekken er samen een weekendje op uit in het thema Mytische bergen. Wim heeft een tijdje in het Duitse Frankenland gewoond, een wijnstreek. Het thema deed hem dan ook meteen denken aan glooiingen en wijnranken. Hij start het weekend met een wijntour doorheen het West-Vlaamse Heuvelland. 

Eddy trekt naar de Leberg, voor hem een bijzondere berg om twee redenen: hij beklom de berg in 1988 toen hij de Ronde van Vlaanderen won, en op de berg staat een klooster waar je kan komen bezinnen in een van de kluizen. Wim kijkt er naar uit: Het grootste comfort vandaag is stilte.

Marie trekt de kaart van de actie. Zij heeft het internet afgezocht om iets tofs te vinden binnen het opgelegde thema en kwam uit op de Kemmelberg. Onder begeleiding van wielerheld Eddy beklimt het trio de berg, maar dat is niet alles. De berg herbergt ook een geheim… Eddy en Wim dalen samen met Marie af tot diep in de berg om er rond te dwalen in wat ooit een van de grootste militaire geheimen van ons land was. 


Weg zijn wij: elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.