.
News Image

Zaterdag begrafenis Luc De Vos

Gent viert zaterdag Luc De Vos.


Zaterdagochtend om 11 uur kan je in de Sint-Pieterskerk te Gent naar de begrafenis van zanger Luc De Vos.

Zijn doodsbrief opent met de woorden Muziek maken is geen werk, het is een privilege.... Het zal zaterdag voor vele vrienden en familieleden een kille dag worden. Dan nemen ze om 11 uur afscheid van zanger Luc De Vos die zaterdag op 52-jarige leeftijd overleden is. Na de plechtigheid zal Luc in intiemen kring ten grave gedraven worden.



De begrafenis zelf zal ook buiten de kerk te horen zijn via een geluidsinstallatie. Vanaf 9 uur 's morgens zal op het Sint-Pietersplein muziek van Gorki te horen zijn. Ook na de misviering zal er nog een uur lang muziek van Gorki gespeeld worden. Zaterdag zullen er heel wat initiatieven zijn om Luc De Vos te eren. De familie heeft daar geen problemen mee, integendeel. De familie wil dat het volksfeest zal worden zoals Luc dat zou gewild hebben.

Zaterdagavond speelt AA Gent tegen Racing Genk en ook daar zal Luc centraal zijn. Geen dj's voor en na de wedstrijd maar wel Luc De Vos. 't Is te zeggen, Biezebaaze-frontman Kurt Burgelman zal Mia samen met de duizenden supporters zingen en in Gent hopen ze dat die van Genk ook meezingen; Daarvoor zal de tekst op de scoreborden getoond worden. In de 52ste minuut van de wedstrijd staat er ook nog wat gepland. In het geboortedorp van Luc De Vos - Wippelgem - denken ze eraan om een plein of straat naar de overleden zanger te noemen.



De familie van Luc vraagt met aandrang geen bloemen of kranten te voorzien maar wel om een vrijblijvende bijdrage te storten op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt vzm met vermelding Gentbrugse Meersen - Luc De Vos. In zowat alle kranten stond er woensdagochtend een overlijdensbericht. De Gentbrugse Meersen is een grote groenpool die in totaal 240 hectare groot zal worden.


Bio van Luc De Vos

Meer Over:

Luc De Vos