.
Marc De Coen en Mieke
donderdag 27 januari 2022

Zangeres Mieke zorgt al maanden voor door corona getroffen Marc De Coen

Niets dan respect voor Mieke.

Het was een zonnige zaterdagochtend in coronatijden. Het moet april 2020 geweest zijn als ik bijna aan de kassa van een bekende winkel met groenten en fruit in Westerlo kom en zangeres Mieke herken. Ja, we komen vaak in dezelfde winkel, alleen met corona net iets minder vaak en ik kies de uren uit dat het rustig is in de winkel. Daardoor zag ik Mieke dus lange tijd niet. Wat was ik blij haar nog eens te zien. Ik herkende haar meteen. Niet moeilijk, Mieke is een mooie en herkenbare vrouw, zelfs met mondmasker op zie je haar stralen. En nochtans was er op dat moment voor haar weinig reden om te stralen. Ik vraag haar hoe het met haar was. “Je weet het toch van Marc, he?”. Ik val uit de lucht en vrees meteen het ergste. Mieke vertrouwt me op dat moment toe dat haar man Marc al van 25 oktober 2020 in het ziekenhuis ligt, met corona. Het ongeloof is groot, “iedereen maar toch niet Marc”, spookte er door mijn hoofd. Mieke doet het verhaal kort, want zij moest naar het ziekenhuis om haar man eten te geven. Eigenlijk was er op dat moment geen bezoek welkom, maar Mieke mocht haar man toch zien en hem eten geven, dat kon hij niet meer. We praten nog enkele minuten en Mieke vraagt me om dit verhaal niet te brengen, zij waren er nog niet klaar voor. “Ik kom hiermee later wel naar buiten”, klinkt het nog. Wel, nu is dat moment. Heel wat collega’s uit het vak wisten dat Marc negen maanden in het ziekenhuis lag, drie maanden daarvan in coma. In juni wou Mieke haar man écht wel naar huis halen, het was genoeg geweest. Marc kwam weer thuis, eindelijk.

Marc De Coen is een fantastische man, hij heeft jarenlang in de showbizz gewerkt en had zijn eigen boekingskantoor en werkte met heel wat sterren uit Vlaanderen en Nederland. Gunther Neefs en Garry Hagger hebben veel aan de man te danken, het lijstje artiesten waarmee hij mocht samenwerken is groot. Marc is ook in Nederland bijzonder geliefd, we kunnen een boek schrijven over wat hij allemaal gedaan heeft. Maar Marc is niet alleen een ondernemer, hij is ook de partner van Mieke met wie hij al jaren samen woont. Wij kennen Marc als een aimabele man, altijd klaar voor een babbel, je kan met die mens geen ruzie maken.

Helaas was de terugkeer naar huis voor Marc er één met vallen en opstaan. Drie maanden coma, voor elke week coma wacht een patiënt een revalidatie van een maand, dat zeggen ze toch in de volksmond. Die revalidatie was gelukkig al een hele tijd bezig, maar er was nog veel werk aan de winkel. Marc moest nadat hij uit coma kwam alles terug leren: praten, eten, stappen, noemt maar op. Er werden thuis verbouwingen gedaan, Mieke bleef optreden als dat kon, het was een zware last voor de zangeres.


Gelukkig kreeg en krijgt zij heel wat steun van familie en vrienden en dat is ook nodig. We hebben Mieke altijd een fantastisch mens gevonden en dat is door corona alleen maar versterkt. Veel contact hebben we niet, omdat wij willen dat haar focus naar haar eigen leven gaat. We weten dat Marc nog altijd revalideert en daar is veel tijd voor nodig. Maar we wensen hem en Mieke héél veel kracht toe. Voor mijn vrienden en familieleden: het nieuws dat Marc corona had en zoveel leed heeft meegemaakt, dat was voor mij de trigger om nog voorzichtiger te zijn. Het nieuws dat Marc al maanden in het ziekenhuis lag en lange tijd in coma lag, sloeg bij mij als een bom in. Nu ik dit schrijf komen de tranen terug in mijn ogen te staan.

Beste Mieke en Marc, ik heb jullie geheim met plezier mee stil gehouden en ik hoop oprecht dat we elkaar snel weer een dikke knuffel kunnen geven. Mieke en Marc, blijf de moed vinden om door te gaan, jullie kunnen dat, zeker weten! Dikke kus!

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Mieke en Marc De Coen

Meer Over:

Mieke Marc De Coen