.
Merol
vrijdag 31 december 2021

Zangeres Merol had gehoopt dat haar leven er anders had uitgezien: “Maar dat is niet erg”

Maar ze is gelukkig hoe het nu is

Zangeres Merol is één van de revelaties van dit seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Ze verbaasde vriend en vijand met haar uitgebreide kennis en deed het beter dan haar twee deelnames in Nederland. De zangeres die pas dertig is geworden, heeft stillaan haar leven op de rails en daar kan ze alleen maar gelukkig mee zijn.

“Ik kan me steeds beter neerleggen bij wie ik ben. Dat maakt ook dat ik almaar minder jaloers ben. Ik wilde vroeger vaak iemand anders zijn. En op de toneelschool kreeg die afgunst alleen nog maar meer hummus. Ik was toen om de haverklap jaloers op alle getalenteerde mensen in mijn klas. En toen vond ik iets waar ik goed in was: liedjes schrijven. Plots had ik een eigen territorium”, vertelt Merol over vroeger in Humo.

Hoewel Merol ondertussen al iets beter weet wat ze wil in het leven en wat ze kan, is ze af en toe toch nog jaloers van andere artiesten. “Verdorie, die staat wel op ‘Lowlands’, maar het gevoel overheerst niet meer. Het zuigt niet al mijn energie en aandacht weg, die ik beter ergens anders in kan steken.”

De zangeres droomde er altijd van dat haar leven er op haar 30ste helemaal anders zou uitzien. “Ik heb altijd gedacht dat ik het dan allemaal netjes voor elkaar zou hebben, maar ik besef nu dat het zo niet werkt. Maar vooral, dat dat niet erg is. Je gaat je almaar beter voelen bij wie je bent, en je laat je niet voortdurend opslokken door de gedachte aan wie je niet bent. Dat is de gedachte die je moet nastreven”, aldus Merol.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Merol

Meer Over:

Merol