.
News Image

Zangeres Leki werd seksueel misbruikt

Leki doet onthutsende bekentenis.
Dinsdagavond was Leki de centrale figuur van Martin Heylen in zijn programma 'Heylen en de Herkomst'. Hierin was een mooie en serene reportage te zien over r&b zangeres Leki die werd geboren in Congo. In de bewuste aflevering vertelde Leki dat ze een bijzondere zware jeugd heeft gehad. Zo werd ze voor het eerst seksueel misbruikt toen ze amper 7 jaar was. De toen nog jongere zangeres was als klein meisje aan het spelen in een speeltuin toen ze werd benaderd door een onbekende oudere man die haar ook seksueel heeft misbruikt.

Helaas bleef het daar niet bij, ook jaren later werd Leki nog verschillende keer misbruikt. Op haar zeven, acht, elf en zestien jaar werd ze slachtoffer van seksueel misbruik. Leki had wel de moed om later een moeilijk gesprek aan te gaan met één van de daders waardoor ze voor zichzelf een heleboel dingen heeft kunnen plaatsen.

Enkele jaren geleden praatte Leki al eens over haar jeugd in een docureeks maar toen had ze er een minder goed gevoel bij dan dat ze nu heeft. Wellicht heeft Leki het misbruik nu volledig kunnen plaatsen, iets wat in 2009 nog niet het geval was.

Ze ging dus door een bijzondere zware periode maar gelukkig gaat het de dag van vandaag weer een pak beter met de sympathieke zangeres. Zo is ze momenteel in Congo een ziekenhuis aan het bouwen dat ze zelf financieert. Dat doet ze door middel van haar muziek en haar werk voor tv. 'Als ik mijn rekeningen in België kan betalen ben ik al blij' zei ze in het VIER programma. Al de rest spendeer ik met plezier aan het geluk van de mensen uit mijn geboorteland.

Leki is duidelijk een vrouw met passie, iemand die weet wat ze wilt, ons respect voor haar is alleen maar toegenomen.