.
Kate Ryan
zaterdag 4 februari 2023

Zangeres Kate Ryan over haar rol als plusmama: “dan vind ik het wél moeilijk”

Waarom Kate Ryan niet van het woord ‘plusmama’ houdt

Sinds haar huwelijk met Kristof Steegmans zo’n drie jaar geleden is zangeres Kate Ryan ook officieel plusmama van zijn dochter Mila. Al vertelt ze in de krant Het Laatste Nieuws dat ze niet zo van dat woord houdt, omdat ze het begrip ‘mama’ iets heel exclusiefs vindt.

Met Mila’s opvoeding bemoeit ze zich dan ook niet echt: “Ik vind dat mijn rol niet. Ik probeer er gewoon te zijn als steunpilaar en dat gaat goed,” klinkt het.

Al moet ze wel toegeven dat er af en toe toch momenten zijn waarop ze maar moeilijk haar plaats vind. Tijdens schoolfeesten bijvoorbeeld.

“Dat zijn de momenten waarop je heel duidelijk de niet-moeder bent: de moeders troepen samen, ze hebben iets te delen en ik sta er maar wat bij voor Piet Snot. En mijn bekende kop helpt dan niet. Waardoor ik me dan maar wat low profile hou.”

Dat ze geen kind van zichzelf heeft ervaart Kate Ryan evenwel niet als een gemis: Toen Mila klein was, hebben Kristof en ik het er wel over gehad, maar ik had nog te veel vragen naar mezelf toe. Als ik niet helemaal in het reine was met mezelf, kon ik dan wel een kind op de wereld zetten? Voor ik het goed en wel wist, was ik 42 en voelde het als 'te laat', al geloof ik wel dat ik een hele goeie moeder zou zijn geweest. Maar het is een afgesloten hoofdstuk en ik heb er vrede mee.”

Bio van Kate Ryan

Meer Over:

Kate Ryan