.
News Image

Zangeres Dani Klein viert verjaardag

63ste verjaardag voor de ex-Vaya Con Dios stem.
De naam van de Brusselse Danielle Schoovaerts laat misschien niet meteen een belletje rinkelen maar Dani Klein ongetwijfeld wel. Zij was namelijk de zangeres van de wereldbekende groep Vaya Con Dios. Hun bekendste hits waren zonder enige twijfel 'What's a woman' en 'Nah neh nah'. In oktober 2014 nam de groep na de Farewell Tour, die trouwens in 14 landen uitverkocht was, afscheid van het publiek. Van het zingen kon ze echter geen afscheid nemen want ondertussen vormt ze samen met Sal La Rocca, William Lecomte en Tim De Jonghe een jazzband waarmee ze nummers uit het repertoire van Billie Holiday brengt.

'Ik heb geen kennis van jazz, maar ik hou wel van Billie Holiday sinds ik 16 jaar was' vertelde ze in een interview. Eerder deze maand stond ze trouwens nog met haar band 'Dani Klein & Sal La Rocca' in de AB in Brussel en in februari zet ze haar concertreeks voort.

Vermits ze vandaag dus nergens op de planken staat kan ze uitgebreid haar verjaardag alsook de start van het nieuwe jaar vieren vanavond!

Dani Klein is geboren op 1 januari 1953 in Schaarbeek. In 2012 werd ze verkozen tot 'Brusselaar van het jaar'.

Dani, wij wensen jouw een héél gelukkige verjaardag en een succesvol 2016!

Bio van Dani Klein en Vaya Con Dios