.
News Image

Yves Segers verliest 70.000 euro

Zanger zit werkloos thuis.


Op dit ogenblik liggen alle optredens stil, ook die van Yves Segers. Sinds midden maart tot eind deze maand zijn er voor de zanger zo'n 40 optredens weggevallen en dat is een catastrofe. Yves was dinsdagavond in 'Gert Late Night' te gast en daar vertelde hij dat hij vreest dat vrijdag alle optredens tot en met eind augustus geannuleerd zullen worden. We hopen natuurlijk nog op een goede zomer, maar ik vrees daar echt voor. Ik stel mij nu voor dat ik pas in september weer zal gaan optreden. Ik heb al heel wat annulaties voor de zomer, er zijn ook heel wat organisatoren die afhaken omdat sponsors zich terugtrekken. Door heel de coronacrisis zitten heel wat zelfstandigen in de pinarie en kunnen die de beloofde sponsorgelden niet vrijmaken en is de organisatie verplicht om af te haken.



Als Yves Segers deze zomer niet kan optreden, dan zal het aantal optredens dat wegvalt oplopen tot minstens 80 stuks. Een optreden kost 1.195 euro, daar hou ik zelf gemiddeld een 800 euro van over en dat is natuurlijk ook niet zuiver, dat is bruto, haast Yves zich. Als ondernemer heeft hij uiteraard ook onkosten, betaalt hij sociale bijdragen enzovoorts. Snel gerekend zou Yves Segers dus zo'n 60.000 tot 70.000 euro mislopen en dat is een financieel drama. Ik heb uiteraard wel een buffer, maar die buffer is niet van die grootte dat ik dat een jaar kan volhouden, de vaste kosten lopen gewoon door.



De zanger beseft dat hij nog bij de gelukkigen hoort. Ik kan nog tot eind van dit jaar verder, misschien nog wat langer. Ik ben bij de gelukkigen omdat ik één en ander de afgelopen jaren verantwoord heb aangepakt. Ik ken heel wat mensen die maar tot het einde van de maand kunnen leven. Er zijn artiesten die genoodzaakt zijn om terug een job te gaan zoeken omdat zij anders hun gezin niet kunnen onderhouden, besluit Yves Segers in 'Gert Late Night'.


Bio van Yves Segers

Meer Over:

Yves Segers