.
Yves Segers
donderdag 1 juni 2023

Yves Segers: “Ik weet dat ze het met minder moeten stellen”

Hij vindt dat niet ideaal

De hoogdagen voor alle Vlaamse artiesten komen er weer aan. Kermissen, evenementen, festivals, zomertournees aan de kust, de agenda’s van iedereen lopen goed vol. En dat ondanks de hoge prijzen van sommige artiesten.

Wie zeker niet hoeft te klagen deze zomer is Yves Segers. Hij is met 79 optredens één van de meest geboekte artiesten van deze zomer. Hij heeft dan ook een erg betaalbaar gage van zo’n 1.295 euro.

“Ik mag zeker niet klagen, mijn zomer zit propvol, maar ik weet dat er collega’s zijn die het met minder moeten stellen”, begint hij in Dag Allemaal.

Net zoals veel artiesten stelt Yves zich ook vragen bij de prijzen van de jonge garde artiesten. Camille vraagt zo’n 30.000 euro voor een optreden, Metejoor 25.000 euro en Pommelien Thijs 12.500 euro.

“Camille of Metejoor vragen een grote som, maar als je ziet van waar ze komen. Het loopt toch wat de spuigaten uit, nee? Ik denk dat ze alles uit hun huidige populariteit willen halen. Sommige organisatoren voelen zich verplicht om hen te vragen om hun event in de kijker te plaatsen. Maar dan gaat al het budget naar die namen en blijft de rest van de affiche leeg. Zo’n situatie is verre van ideaal.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Yves Segers, Metejoor, Pommelien Thijs en Camille