.
Yves Segers
zaterdag 4 juni 2022

Yves Segers: “Dat was ‘not done’”

Geen feest achteraf voor hen

'Tien Om Te Zien' is terug en dat wil zeggen dat de zomer eraan komt. Maar dat wil ook zeggen dat we op zondagavond weer een aantal afleveringen lang kunnen genieten van ‘De Tien Om Te Zien' op VTM. Daarin zien we ook zanger Yves Segers voorbij komen die gloriedagen kende met zijn nummer ‘Ik schreeuw het van de daken’.

“Nochtans was het eerste optreden met Toast bij 'Tien Om Te Zien' een sukkeltje. Het was hard aan het sneeuwen en veel mensen raakten niet tot in de studio. Het werd dus een optreden in mineur door het weinige publiek”, blikt Segers terug in Tv Familie.

Na de opnames werd er al vaak een keertje stevig gefeest, iets wat Yves in de beginjaren aan zich heeft voorbij laten gaan. “Zelfs niet de avond dat we een gouden plaat kregen. Vlaamse popgroepjes hoorden toen ook niet thuis in discotheken. Dat was gewoon not done.”

In ‘Ik schreeuw het van de daken’ kennen we allemaal het iconische zinnetje ‘Ik zal het proberen guud te maken’, een zinnetje die nog steeds door iedereen zo wordt nagezongen.

“Ik ben van de kanten van Halle. En we waren er toen niet op gefocust dat het perfect moest klinken. Al zongen we natuurlijk wel Algemeen Nederland. Maar bij wijze van gimmick is die ‘guud’ erin gebleven. Ik vind dat wel grappig dat mensen dat op die manier meezingen.”

Bio van Yves Segers

Meer Over:

Yves Segers