.
News Image

Youssou N’Dour komt naar De Roma

Tickets nu al te koop.


Youssou N’Dour is één van de bekendste Afrikaanse muzikanten. Hij speelde de afgelopen jaren verschillende prachtige concerten in België met zijn groep ‘Super Etoile de Dakar’. Eergisteren gaf hij een overweldigend concert op Couleur Café.



Met zijn unieke mix van Senegalese mbalax, Cubaanse muziek, hip hop, jazz en soul groeide hij in het Westen, Noorden en het Zuiden uit tot één van de grootste levende Afrikaanse muzikanten.

In Senegal wordt N’Dour de koning van mbalax genoemd, een muziekstijl waarin traditionele Senegalese ritmes vermengd worden met jazz, rock en Caribische muziek. In het buitenland wordt hij sinds zijn concert met Peter Gabriel in de jaren tachtig door grote artiesten aangezocht. Zo werkte hij samen met bekende artiesten als Neneh Cherry en Wyclef Jean. In 1998 schreef en zong hij samen met Axelle Red de openingshymne voor de wereldbeker voetbal. Ook zijn samenwerkingen met Marsalis en Ryuichi Sakamoto bewijzen de veelzijdigheid van deze artiest.



De Senegalese wereldster heeft nooit een geheim gemaakt van zijn engagement voor een rechtvaardigere wereld. Sinds zijn strijd voor de vrijlating van Nelson Mandela in de jaren tachtig, zong de man voor de meest uiteenlopende goede doelen: van mensenrechten tot armoedebestrijding. Hij steunde organisaties als Amnesty International, Unicef en de United Nations. Sinds 2012 is hij ook actief in de Senegalese nationale politiek.

Deze levende legende wilt u live niet gemist hebben. Tickets voor het concert in De Roma zijn vanaf nu te koop via www.greenhousetalent.com.


Bio van Youssou N'Dour

Meer Over:

Youssou N'Dour