.
Yemi Oduwale
woensdag 2 maart 2022

Yemi Oduwale uit kritiek: “Dat was gewoon gênant”

Dat was voor haar even schrikken

Tijdens zijn deelname aan 'Dancing With The Stars' bekende Yemi Oduwale dat hij eigenlijk een Nigeriaanse prins is. En dat was even schrikken voor zijn danspartner Laura Jottay. Yemi neemt bewust geen rollen aan waar huidskleur het onderwerp zijn, maar hij kan het maar moeilijk begrijpen dat zenders als VTM zo weinig inzetten op mensen met een andere huidskleur.

“Je merkt echt welke zenders hun best doen en welke niet. Toen VTM vorig jaar z’n najaarspresentatie deed, en op de foto alleen maar witte mensen stonden… Dat is heftig en choquerend. En vooral: gênant voor VTM. Kijken die mensen ooit om zich heen wanneer ze op straat lopen”, vraagt Yemi zich gefrustreerd af in Humo.

Yemi is niet ongevoelig aan racisme en krijgt het nog steeds moeilijk wanneer hij terugdenkt aan racistische incidenten uit zijn kindertijd. Ook bij 'Dancing With The Stars' hield hij het niet droog wanneer dat onderwerp werd aangesneden. “Het was alsof ik plots door de ogen van een buitenstaander keek, alsof het over iemand anders ging. Ik vond dat hartverscheurend voor die jongen. Ik besefte hoe groot de impact op zijn leven is geweest.”