.
Yannick De Coster
donderdag 10 februari 2022

Yannick De Coster heeft bijgeleerd: “doe wat je graag doet en niet voor iemand anders”

Het was een leerzame periode

Het personage van Yannick De Coster in ‘Dertigers’, Pieter, is erg geliefd bij de kijkers. Ze hebben heel vaak medelijden met zijn personage en de reacties zijn ook steeds erg lovend. Zelf heeft Yannick ook veel bijgeleerd dankzij zijn personage.

“Ik heb vooral geleerd dat je moet doen wat je graag doet en niet voor iemand anders. Pieter probeerde de droom van zijn overleden tweelingbroer levendig te houden, een platenzaak runnen, maar dat was niet was hij zelf wou. Zijn verhaal was de bevestiging dat ik volledig moet gaan voor wat ik wil. Anders ga je je ook nooit voor de volle honderd procent kunnen inzetten, en zal het als werk blijven aanvoelen”, legt hij uit in Story.

Nu ‘Dertigers’ erop zit, kan Yannick zich weer concentreren op zijn andere bezigheden, zoals theater. “Ik ben momenteel aan het repeteren voor een theaterstuk dat we zelf aan het schrijven zijn over het einde van de wereld, of beter gezegd, het einde van onze wereld. Dat zullen we volgend jaar in Brussel spelen. Daarna hernemen we nog een stuk over de migrantencrisis en een nieuw stuk over België. Ik ben dus wel nog eventjes druk bezig.”