.
Yanni Bourguignon
zondag 23 juni 2024

Yanni Bourguignon: “Voorlopig geen alcohol meer voor mij” 

Dat is nu geen goed idee 

Dankzij Studio 100 kan Yanni Bourguignon zijn grote droom waarmaken om in een musical mee te spelen. Afwisselend met Jelle Cleymans speelt hij Jan in de spektakelmusical ’14-18’.

Hij komt in een massaproductie terecht met een ongelooflijk groot podium. Want het podium is echt gigantisch.

“Tijdens de repetities zag ik al op mijn iPhone dat mijn stappen meer dan verdubbeld zijn. Niet dat ik extra ben gaan sporten, maar normaal ben ik een grote bon vivant en nu probeer ik heel fris en alert te zijn als ik speel. Voorlopig geen alcohol meer voor mij. Je moet er ook echt je hoofd bijhouden, met die rijdende tribunes en bewegende decorstukken in een donkere ruimte”, zegt Yanni in Story.

Als kind wilde Yanni veel liever legerpiloot worden, maar dat zat er uiteindelijk niet in. Nu mag hij toch in de huid kruipen van een soldaat.

“Ik vond gevechtshelikopters vroeger heel cool, maar met mijn bril was piloot worden in het leger sowieso uitgesloten. Ik zou het trouwens heel moeilijk hebben met het klakkeloos opvolgen van bevelen. Altijd moeten luisteren naar mensen die boven je staan... Peter Van de Velde speelt mijn sergeant in 14-18. Als die brult, krijg ik echt wel schrik.”