.
Xavier Taveirne
dinsdag 6 september 2022

Xavier Taveirne: “Wat voor eikels zijn wij?"

Daar doet hij niet aan mee

Of Xavier Taveirne de allerslimste mens ter wereld wordt, dat weten we binnen enkele weken. Hij maakt in ieder geval een erg grote kans, al zijn er natuurlijk enkele andere topfavorieten die ook graag zouden winnen, zoals de zusjes Leyers, die door de concurrentie hoog worden ingeschat.

“Is dat echt waar? Weet je waar ik nu spontaan aan denk? Wat voor eikels zijn wij journalisten toch dat we sporters voor een topwedstrijd telkens onder de neus wrijven dat zij de topfavoriet zijn en dat ze dus wel moeten winnen”, lacht Xavier in Humo.

Wie hoopt dat Xavier gaat winnen, bereidt hij liever al voor op een teleurstelling. Hij is ook niet van plan om over alles lijstjes te maken.

“Voor hetzelfde geld studeer ik uren op de geschiedenis van de Spaanse Halsburgers, waarna ik de vraag krijg: ‘Wat laten mensen het vaakst achter in hun hotelkamer’.”

Xavier stond niet te springen om opnieuw deel te nemen aan het programma en daar had hij een goede reden voor. “Ik hou zo niet van grote groepen waarin veel bekende mensen samenkomen. Ik voel me dan altijd een beetje het kneusje.”

Bio van Xavier Taveirne

Meer Over:

Xavier Taveirne