.
Xavier Taveirne
vrijdag 23 februari 2024

Xavier Taveirne: “Mijn carrière is een beetje een draaideur”

Hij keert altijd terug

‘WinWin’, het nieuwe consumentenprogramma op Radio2 is een groot succes. Xavier Taveirne doet het ook met veel enthousiasme en dat wordt geapprecieerd door de luisteraars.

In 2021 nam Xavier afscheid van De Ochtend op Radio 1en liet toen al weten dat radio altijd een grote passie voor hem zou blijven. Toch duurde het dus niet zo heel lang voordat Xavier zou terugkeren naar de radio.

“Mijn carrière is een beetje een draaideur, hé. Overal waar ik al afscheid heb genomen, ben ik op een gegeven moment al teruggekeerd. Ik vind de radio geweldig mooi. Ik doe dat ook heel graag en het maakt me echt gelukkig. Ik mag 40 graden koorts hebben, maar zet mij in een radiostudio en ik ben voor de uren dat ik op antenne ben niet ziek. Je bent als radiopresentator ook een compagnon de route, dat vind ik er zo mooi aan. Je kan luisteren terwijl je in de auto zit, terwijl je aan het koken bent, in bad zit of onderweg bent”, zegt hij in Story.

‘WinWin’ dat vraagt een serieuze dosis inlevingsvermogen en dat pas perfect bij de presentator. Empathie is dan ook een van zijn grootste kwaliteiten.

“Ik hou oprecht van mensen en ben heel erg geïnteresseerd in hen. Ik kan mij heel goed inleven in de situatie van mensen en luisteren. Ik heb altijd geleerd, ook van thuis uit, dat je je nergens te goed voor mag voelen. Je bent niet beter dan iemand anders. Luister naar mensen. Heb begrip voor elkaar.”

Bio van Xavier Taveirne