.
Xavier Taveirne en Goedele Wachters
vrijdag 8 juli 2022

Xavier Taveirne: “Ik moest voor de politierechtbank verschijnen”

De journalist duwde het gaspedaal iets te hard in

Xavier Taveirne maakte duidelijk aan Humo dat hij zich mateloos ergert aan onbeleefdheid in het verkeer. “Kijk, ik rijdt 60.000 kilometer per jaar en ik heb echt geen zin om na het late ‘Journaal’ nog een bus en trein naar huis te nemen”, begint hij zijn verhaal.

Hij probeert zelf telkens galant te zijn in het verkeer. Toch overkomt het hem vaak dat hij de banden van die ene hufter in het verkeer met alle plezier lek zou schieten met een automatisch spijkergeweer vooraan op de auto.

Xavier is zelf wel geen engeltje in het verkeer want hij moest onlangs voor de politierechtbank verschijnen. “Blijkbaar reed ik per ongeluk 60 waar je maar 30 mocht. De rechter veroordeelde me tot een week rijverbod”, zucht hij.

“Allemaal fair enough, maar de rechter kon het niet laten om te suggereren dat een weekje verlof pakken op de VRT wel geen probleem ging zijn, toch?”

“Ik was daar niet over mijn werk gevonden dus ik had het fijn gevonden mocht die rechter dat ook niet gedaan hebben”, besluit hij in Humo.

Bio van Xavier Taveirne

Meer Over:

Xavier Taveirne