.
Xander De Rycke
vrijdag 15 december 2023

Xander De Rycke: “Wat moest ik zeggen?”

Iedereen mag fan zijn

Podcasts zijn ontzettend populair. Iedere BV lijkt er eentje te maken, maar er zijn er maar weinigen die er echt succesvol mee worden. Comedians Alex Agnew en Xander De Rycke waagden zich ook aan een podcast. Beide podcasts behoren tot de populairste van Vlaanderen.

“Soms moet je meesurfen op een nieuwe golf, in plaats van je elke keer preventief te verweren tegen alles waarvan je dénkt dat het op je zal afkomen. Niet zoals Alex Agnew: I love him, maar hij lijkt zich schrap te zetten voor een muur die op hem dreigt te vallen - terwijl dat nooit zal gebeuren. Ik begin trouwens te vermoeden dat hij ooit is aangerand door een transpersoon”, lacht De Rycke in Humo.

De podcast van Xander, ‘Mosselen om half twee’, is een podcast die het vooral moet hebben van kul en anekdotes. Daar is geen plaats voor politiek gepraat.

“Tijdens een wandeling drukte een man me de hand: 'Xander De Rycke! Goed bezig, man!' Tien minuten later besefte ik dat die kerel voor het hoofdkwartier van Vlaams Belang had gestaan - het was Sam van Rooy. Wat moest ik zeggen? 'F*ck you, gij moogt geen fan zijn?' Zo'n 30 procent van het land stemt op partijen waarop ik nooit zou stemmen: het zou naïef zijn om te denken dat die mensen geen deel uitmaken van mijn publiek.”

Bio van Xander De Rycke

Meer Over:

Xander De Rycke