.
Xander De Rycke
zaterdag 25 november 2023

Xander De Rycke: “Ik heb geen zin om achter Niels aan te gaan”

Hij zit niet in de show

Heel wat BV’s houden hun hart al vast als Xander De Rycke eind dit jaar in de Lotto Arena zal staan met zijn nieuwe ‘Houdt het Voor Bekeken’-show. De comedian spaart niemand, ook zijn bekende vrienden niet.

Zo spaart hij Otto-Jan Ham en zijn ‘Amai, zeg wauw’ niet. Vriend of niet, Xander houdt zich niet in. Dat is hij aan zijn publiek verschuldigd.

“I love Otto-Jan, maar tien minuten ver in de eerste aflevering had ik al vijf moppen geschreven. 'Godvergeten' op VRT Canvas trok ook meer kijkers dan de tweede aflevering van 'Amai zeg wauw!': wat zegt het over een programma als het bejaarde publiek van de VRT pedofiele priesters verkiest boven jouw talkshow?”, klinkt het in Humo.

In het verleden heeft Xander ook heel wat grappen gemaakt over Niels Destadsbader en James Cooke. Het is zelfs zo erg dat mensen denken dat hij niet anders doet.

“Maar ze zaten ook niet in mijn vorige shows - zelfs niet in de minder productieve jaren. Ik heb eerlijk gezegd ook geen zin om achter Niels aan te gaan. Het voelt wat sneu: als hij nog maar uitademt, zit het spel al op de wagen. De golden boy van VTM is in de perceptie van velen de geldwolf van de VRT geworden, die 'niks de kloten doet voor al dat geld!' Maar dat klopt niet helemaal: Niels heeft al één en ander gedaan voor de VRT, het viel alleen wat minder op.”

Bio van Xander De Rycke

Meer Over:

Xander De Rycke