.
Xander De Rycke
woensdag 15 november 2023

Xander De Rycke: “Ik ben toen helemaal in overdrive gegaan”

Maar nu staat hij er weer

Eind dit jaar staat comedian Xander De Rycke in de Lotto Arena van Antwerpen met zijn show ‘Xander De Rycke Houdt Het Voor Bekeken’. Daarin neemt hij programma’s, BV’s, muziek, films en alles uit de media onder de loep en geeft er zijn ongezouten, maar grappige mening over.

Ondertussen toert hij met de show als try-out door Vlaanderen en polst hij naar de reacties van de fans. Een groot contrast met vorige zomer, toen hij comedy even beu leek te zijn.

“Tijdens de pandemie was ik in overdrive gegaan. Er was die covid-special, en ik schreef ook twee nieuwe shows, die ik tachtig keer heb gespeeld - op elk virusvrij veld, in elke zomerbar. Toen het rijk van de vrijheid aanbrak, was ik compleet uitgeblust. Steek het rijk van de vrijheid in uw gat, dacht ik. Maar toen moest ik nog vijftig uitgestelde shows van 'Bekend & bescheiden' inhalen! Ik was heel trots op die show, maar toen ik 'm na twee jaar plots weer moest opgraven, lag mijn ziel er niet meer in. Het voelde ook vreemd om nog te praten over relaties uit 2015, of over de dood van mijn vader, die drie jaar eerder was gestorven”, bekent hij in Humo.

Juli 2022 zou de maand zijn waarin hij zijn laatste voorstelling zou spelen. Hij keek uit naar de rust. Tot hij telefoon kreeg dat zijn moeder k*nker had. Daaruit vloeide een nieuwe zaalshow ‘Dit terzijde’

“Het was een afspraak met het publiek: ik moet dit even doen, maar het stoort me niet als jullie er ook bij zijn. Ik heb alles eruit gegooid - vijf shows, in relatief kleine zalen - en dat heeft me goed gedaan. Toch kan ik die show niet meer bekijken. Ik was niet op m’n best, fysiek noch mentaal. Ik kwam niet eens van mijn kruk af.”

Bio van Xander De Rycke

Meer Over:

Xander De Rycke