.
Xander De Rycke
zaterdag 9 december 2023

Xander De Rycke: “Hij had duidelijk nog nooit stand-upcomedy gezien”

Hij vond het fascinerend

Een tijdje geleden ontdekte YouTube-ster Acid de zaalshows van Xander De Rycke. Daar was Acid eventjes mikpunt van spot en zijn reactie op die show postte Acid online. Xander gaf hem op dezelfde manier een weerwoord.

“Acid was best positief over mij, maar het interessantste aan zijn video was dat hij duidelijk nog nooit stand-upcomedy had gezien. Dat fascineerde me, omdat het de vinger legt op iets wat ik me al een tijdje afvraag: ik weet niet of de stand-upcomedy die we vandaag kennen nog een lang leven is beschoren”, zegt Xander in Humo.

De Youtube-Ster was enorm verwonderd over wat Xander allemaal deed. Een hele show volbabbelen, meer dan 90 minuten lang en dat voor amper 30 euro, Acid stak zijn verbazing niet onder stoelen of banken.

“Gen Z consumeert haar humor in flarden van 30 seconden op TikTok en Instagram. Wat stand-upcomedians doen, is daar niet echt een onderdeel van. Het begrip wordt ook steeds verder opgerekt: Acid heeft zich in interviews al een comedian genoemd, en Elisabeth Lucie Baeten heeft me geleerd dat er ook zoiets bestaat als een Instagram-comédienne: dat woord had ik nog nooit gehoord.”

Bio van Xander De Rycke

Meer Over:

Xander De Rycke