.
James Cooke
dinsdag 26 december 2017

Xander De Rycke beledigt James Cooke in nieuwjaarsshow

James Cooke is een huisdier met een beperking.


Opvallend artikel in de nieuwe Humo Xander De Rycke haalt in het weekblad fel uit naar James Cooke. “Wie de fuck is James Cooke?” titelt het weekblad. In de nieuwjaarsshow van Xander De Rycke komt James Cooke ruim aan bod. De komiek haalt de presentator door het slijk. De enige twee talenten die James Cooke heeft zijn “homoseksuele inuendo’s geven aan de zijlijn van een programma” en “kokhalzen”. Niet meteen malse taal aan het adres van James Cooke. Hln.be heeft een fragment van ruim 11 minuten uit de 2,5 uur durende show online gezet en heel wat fragment gaat over James Cooke himself. De komiek haalt zwaar uit naar James Cooke. “Niemand weet wat James Cooke doet”, vertelt De Rycke in zijn show. “James Cooke is het huisdier van bv’s, het is en huisdier met een beperking waar de hype van uit de hand gelopen is. En nu zitten we ermee”, gaat De Rycke verder.



“Nieuwe Buren” is volgens De Rycke het slechtste tv-programma van de afgelopen twee jaar. Dat er twee melkkoeien van Studio 100 tegen betaling doen alsof ze leefloners zijn, dat kan er bij De Rycke niet in. De Rycke neemt de zapper met plezier in de hand om weg te zappen als James Cooke op tv komt. “Ik ben één keer te gast geweest bij Gert Late Night”, vertelt De Rycke in humo. “Enfin, bij de testuitzending. Die Cooke was er al behoorlijk nijdig over dat ik überhaupt op die boot zat, omdat ik me vooraf op Twitter een paar keer had afgevraagd wie hij eigenlijk was. De makers hadden het zo bekokstoofd dat hij me op een lollige toon de levieten zou lezen, maar dat werd al snel een genant tafereeltje, omdat ik bij mijn standpunt bleef: ‘Dude, ik meen het: ik weet niet wie jij bent. Wie de fuck is James Cooke?”, gaat De Rycke verder. “Daarop werd-ie pas echt pissig”, vertelt De Rycke in Humo. Hij praat even in naam van James Cooke: “Ik kan jou toch ook vragen wie Xander De Rycke is?!”. Waarop De Rycke reageert met “Of je’m nu grappig vindt of niet, Xander De Rycke is een comedian. Wat jij bent, weet ik nog steeds niet.”



Het is duidelijk dat De Rycke geen fan is van James Cooke. Hln probeerde tevergeefs een reactie te krijgen van James en of VIER maar daar willen ze niet reageren. Of Canvas het lange onderdeel over James Cooke in Xander Houdt Het Voor Bekeken ook zal uitzenden, is niet duidelijk. Het programma is op maandag 1 januari om 21.30 uur te zien op Canvas.