.
Wout Bru
maandag 27 september 2021

Wout Bru: “Geen plezier om voor hen te koken”

De kok is graag op de hoogte

Onlangs maakte zanger Ian Thomas bekend dat hij niet langer als veganist door het leven gaat. De zanger zijn levensstijl veranderde door de pandemie een beetje en hij wilde niet langer tot last zijn van zijn vrienden wanneer hij bij hen op bezoek ging voor een etentje.

Maar niet iedereen kan zich vinden in de levensstijl van een veganist. Dat kan ook chef Wout Bru niet. “Als chef is het geen plezier om voor veganisten te koken”, legt hij uit in Tv Familie. “Ik heb respect voor elke mens en iedereen doet wat hij of zij wil. Maar het gebeurt vaak dat veganisten naar m’n restaurant komen en vooraf niet hebben gemeld dat ze geen dierlijke producten eten.”

Voor Bru valt het niet te begrijpen dat die mensen dan wel een volledig menu verwachten. “Het is echt heel vermoeiend als je je daar als chef niet op kan voorbereiden. Je kan er dan ook nul creativiteit in kwijt.”

Wout vindt veganisme een echte modegril. “En daar heb ik moeite mee. Er zijn al heel wat sterrenzaken die veganisten weigeren. Wel, ik begrijp dat. Ik denk er zelf ook aan om dat te doen. Je kiest voor een restaurant en voor de chef zijn kunnen. Dan is het niet de bedoeling dat de klanten bepalen wat je moet doen.”

Download onze app voor iOS of Android