.
Wout Bru
woensdag 10 november 2021

Wout Bru beleeft drama op gitzwarte dag: “het was verschrikkelijk”

“Verschrikkelijk, ik kan het niet anders noemen...”

Wout Bru getuigt in Story over die ene gitzwarte dag deze zomer, waarop hij maar liefst 4,5 miljoen euro verloor. De chefkok dacht dat hij na de coronacrisis alles wel gezien had, maar dat was zonder de weergoden gerekend…

“Vijftien juli, ik vergeet het nooit. Ik dacht dat we met corona alles hadden gehad, maar dit was er pas echt over”, doet Wout Bru zijn verhaal in Story. De extreme regenval hield lelijk huis in ‘zijn’ Durbuy.

“Verschrikkelijk, ik kan het niet anders noemen”, klinkt het emotioneel bij Wout Bru. “Alles, letterlijk alles, was voor het containerpark.” De chefkok raamt de schade op zo’n 4,5 miljoen euro. “Het ventilatiesysteem van het hotel, kostprijs één miljoen euro: voor de vuilnisbak. De voorbereidingskeuken, de inboedel, de inrichting van de receptie. Het was allemaal totaal verloren.”

“Met corona hadden we al zoveel ellende gekend: sluiten, openen, weer sluiten. Die overstromingen waren letterlijk de druppel”, aldus een aangeslagen Wout Bru in Story. Gelukkig was er Marc Coucke om hen er allemaal door te sleuren: “Dat is de meest positieve mens die er rondloopt”, klinkt het lovend bij Wout Bru in Story.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Wout Bru

Meer Over:

Wout Bru