.
News Image

Woensdag op Eén: Voor Hetzelfde Geld

Voor Hetzelfde Geld trekt op onderzoek uit.
Jan Van Looveren wil deze week met zijn kinderen een vakantiepark boeken. Zijn er manieren om goeie deals te sluiten? Thomas Vanderveken en Britt Van Marsenille zoeken het voor hem uit op woensdag 27 september in Voor hetzelfde geld.

Britt vraagt zich af of een auto huren als particulier, private leasing dus, voordeliger is dan een auto kopen. En Jan loopt binnenkort de marathon van New York. Zijn dure loopschoenen echt hun geld waard?

Dit zijn alle onderwerpen:

Zijn dure loopschoenen beter?
Over twee maanden loopt Jan Van Looveren zijn eerste marathon, die van New York. In een speciaalzaak kocht hij loopschoenen voor 160 euro. Veel geld, maar je schoenen passen dan ook perfect bij jouw voeten: je voeten worden er gemeten, je voetprofiel geanalyseerd en je krijgt een passende loopschoen geadviseerd.

Maar zijn dure loopschoenen ook sowieso beter?
Tijd voor een onderzoekje vindt Jan: heb je die dure loopschoenen wel nodig, of kan je een marathon ook lopen op goedkope loopschoenen?

Weekendje weg voor weinig geld
Ouders met kinderen kennen het vast wel: je wil een weekendje weg met de kinderen naar een bungalowpark met subtropisch zwembad. Maar bij het boeken schrik je je een ongeluk: zo’n weekendje weg kost al gauw 500 euro. Kan het ook goedkoper, wil Jan weten en dus schakelt hij collega's Britt en Thomas in om een fantastisch weekend te zoeken voor zichzelf en zijn kinderen.

‘Mystery booking’ is goedkoper
Thomas gaat op zoek naar alternatieven voor de grotere en bekendere vakantieparken. Hij vindt in Nederland een zwemparadijs mét een pretpark erbij voor een redelijke prijs.

Britt zoekt een manier om voor weinig geld toch een huisje in één van de bekendere parken te boeken. Ze krijgt de tip om te boeken via een ‘mystery booking’-site: je weet dan dat je in een park van een bekend merk terecht komt, alleen niet in welk park precies. De prijzen zijn beduidend lager dan wanneer je rechtstreeks bij dat park zou boeken. Zo betaalde Britt 305,70 euro voor haar bungalowpark met subtropisch zwembad in plaats van 755,70 euro,  dat is méér dan de helft goedkoper. 

Een auto kopen vs een auto leasen
Een tijdje geleden stond er een advertentie in de krant: bij een grote elektronicaketen kon je een auto kopen voor 349 euro per maand! Als je dan verder las, dan ging het om 'private leasing': je koopt privé geen auto, maar je huurt er één.

Het is iets nieuws. Voor bedrijfswagens kenden we het al wel, maar leasing bestaat dus nu ook voor particulieren. Maar is zo'n private leasing een interessant alternatief voor kopen? Britt zocht het uit.

Voor hetzelfde geld, woensdag 27 september om 20.40 uur op Eén.