.
News Image

Woensdag in Voor Hetzelfde Geld

Britt trekt op onderzoek uit...
Britt Van Marsenille wil weten of goedkope contactlenzen uit de drogisterij even goed zijn als dure merklenzen. Sporza-journalist Aster Nzeyimana speelt voor proefkonijn. Nog in Voor hetzelfde geld zoeken Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken uit of het nuttig is om over te schakelen van een enkelvoudige naar een tweevoudige elektriciteitsmeter, dus met dag- en nachttarief.  En met z’n drieën zetten ze een grote test op met actioncamera’s, kleine camera’s waarbij je zelf al jouw acties en avonturen kan vastleggen. Want wat moet zo’n toestel kosten? En wat blijkt, je hoeft niet noodzakelijk veel geld te betalen voor een degelijk exemplaar.

Voor hetzelfde geld, woensdag 20 september om 20.40 uur op Eén.

Enkelvoudige vs. tweevoudige elektriciteitsmeter
Welke elektriciteitsmeter kies je best: een enkelvoudige meter, of een tweevoudige meter met twee meterstanden, voor dag- en nachttarief?

Jan Van Looveren weet niet eens welke versie hij heeft, en hij is zeker niet alleen. De tweevoudige meter werd bij hem standaard geïnstalleerd, net als bij de meeste mensen. Maar hoe weet je welke meter bij jouw verbruik past en kan je geld besparen met de juiste meter? Jan zoekt het uit voor zichzelf én Thomas. 

Wat kost een goede actioncamera?
Actioncamera's zijn hot. Vooral jongeren filmen graag alles wat ze ondernemen en de kwaliteit is vaak verbluffend. De prijzen variëren dan weer van 40 tot 400 euro en meer, dus dringt de vraag zich op: is duurder beter en wat is dan een faire prijs voor zo’n camera?

Zeven camera’s werden aan een grondige test onderworpen. Britt duikt ermee het water in om te weten of ze waterdicht zijn. Thomas test dan weer of ze tegen een stootje kunnen en schakelt daarvoor professionele BMX-rijders in.

Outdoor-sportjournalist Gijs Loning en topcameraman Lou Berghmans vonden de beeldkwaliteit van twee camera’s boven de rest uitsteken: de duurste uit de test, van 429 euro én verrassend genoeg ook een goedkoop exemplaar van 65 euro.

Zijn goedkope zachte lenzen veilig voor je ogen?
Zachte contactlenzen kan je spotgoedkoop kopen bij grote drogisterijketens voor net geen zes euro per paar. In een lenzenspeciaalzaak loopt de prijs al snel op tot 16 euro per maand. Zijn de goedkope even degelijk én vooral even veilig voor de ogen, wil Britt weten en ze roept de hulp in van proefkonijn en Sporza-journalist Aster Nzeyimana.

Voor hetzelfde geld, woensdag 20 september om 20.40 uur op Eén.

Met welke tips gingen de kijkers de voorbije jaren zelf aan de slag? 
Naar aanleiding van dit vijfde seizoen van het druk bekeken Voor hetzelfde geld, zijn Britt, Jan en Thomas ontzettend benieuwd of de kijkers ook effectief tips en tricks hebben toegepast uit het programma. Zijn er bijvoorbeeld mensen die hun tuin hebben aangelegd voor minder dan 500 euro, zoals in een reportage van vorig seizoen? Of die een goedkope lening hebben afgesloten? Of kijkers die vanaf nu enkel nog cava kopen van tien euro?

Kijkers mogen dit laten weten of tonen via www.een.be/voor-hetzelfde-geld of  voorhetzelfdegeld@een.be. En wie weet duikt hun verhaal wel op in de laatste compilatie-aflevering van Voor hetzelfde geld op 25 oktober.