.
Hilde Gijsbrechts in Wittekerke
zondag 21 maart 2021

Wittekerke-actrice werkt als verpleegster: “wij staan in de vuurlinie”

"Het is niet fijn dat wij steeds als laatsten in de rij staan."

Hilde Gijsbrechts zullen kijkers van Wittekerke zich zeker nog herinneren als ‘Elke’, maar ondertussen maakte de voormalige actrice een carrièreswitch en is ze aan de slag als thuisverpleegkundige.

Hilde merkte op dat de golf van solidariteit en het applaus voor de zorg tijdens de eerste lockdown ondertussen volledig weggeëbd is. Al vindt ze het in eerste instantie vooral belangrijk dat haar patiënten tevreden zijn.

Als thuisverpleegkundige mist ze eerder de steun van de overheid dan die van de bevolking. “Ik begrijp volkomen dat ziekenhuizen als eerste ondersteuning krijgen, maar het is niet fijn dat wij steeds als laatsten in de rij staan. Wij staan ook in de vuurlinie, hé”, laat Hilde Gijsbrechts haar stem horen in Story.

Als zelfstandige heeft ze zelf moeten investeren in haar beschermingsmateriaal. “De overheid gaf wel chirurgische mondmaskers, enkele wegwerpschorten en vier dozen handschoenen, maar door de nauwe contacten tijdens de verzorging werk ik liever met een FFP2-masker, daar voel ik me veiliger mee.”

En ook op de beloofde aanmoedigingspremie wacht Hilde nog steeds. Die zou maximaal 985 euro bruto bedragen. “Een pleister op de wonde, maar beter dan niks”, klinkt het nuchter bij de voormalige Wittekerke-actrice.

Bio van Hilde Gijsbrechts