.
Jani Kazaltzis
donderdag 11 mei 2023

Witte rook in Blind Gekocht

Maar ook grote teleurstelling...

Habemus Casa. Witte rook in de zesde aflevering van Blind Gekocht, want Kinga vond een mooie starterswoning voor Kaatje en Niels in de rand van Aalst. En dat na jaren zoeken voor het koppel en een stevige realitycheck van Bart en Kinga vorige week. Kaatje en Niels zijn dan ook dolenthousiast, maar bij het zien van de kleine woonruimte en aansluitende keuken slaat de stemming plots helemaal om. De nieuwe realitycheck slaat in als een bom, maar dit keer is de woning wel degelijk gekocht en is er geen weg meer terug.

“Er wordt gewoon niet geluisterd naar wat wij zeggen”, vertelt Niels teleurgesteld. “We hebben heel onze lijst moeten schrappen, we hebben een paar eisen laten staan en we zijn moeten terugkrabbelen naar dit. Dit is nog kleiner dan van waar we komen, zo simpel is het.” Voor Jani is het ook even slikken: “Ik leef altijd mee, maar ik snap hier niet echt waarom er zoveel negativiteit is.”

Ondertussen staat er voor Kinga en Kelly al een nieuwe opdracht te wachten. Daarvoor reist Jani naar Berlijn, waar Frida en Evelien wonen. Zij hebben elkaar 11 jaar geleden leren kennen in Berlijn en hebben daar 9 jaar geleden ook samen een appartement gekocht. Met hun kinderen en honden wordt het appartement te klein, maar belangrijker: ze willen in België komen wonen. Voor Evelien is het back to the roots, maar voor Frida, de kinderen en de honden betekent het een nieuwe start. Hun droomhuis staat in Antwerpen, Antwerpen-Berchem, Mortsel of Mechelen. Ze hebben 475.000 euro budget voor een woning met 3 slaapkamers, een garage of werkplaats en een klein tuintje.

En wat vindt Christine van haar Japandi-woonruimte? En vallen de B&B kamers wel in de smaak?

Blind Gekocht, elke donderdag om 21.00 op Play 4.