.
News Image

Wint Alex Callier The Voice Van Vlaanderen?

Coach Alex lijkt alvast de meeste favorieten in zijn team te hebben…
Wint een kandidaat uit het team van Alex Callier The Voice Van Vlaanderen? Coach Alex lijkt alvast de meeste favorieten in zijn team te hebben…

Alex Callier van Hooverphonic geeft toe dat hij een ijzersterk team heeft kunnen samenstellen in The Voice Van Vlaanderen.

Heel wat kandidaten waarvoor alle vier de coaches draaiden (de “vierdraaiers”), kozen uiteindelijk voor zijn team.

Alex Callier is dan ook erg tevreden met zijn team. De battles worden hét moment om het kaf van het koren te scheiden… Alhoewel, eigenlijk is er geen “kaf”, maar enkel koren.

De vermaarde theedrinker ziet immers weinig ballast in zijn 12-koppig team. Het zullen spannende en straffe battles worden want ook deze lichting kandidaten in The Voice was ijzersterk.

Louis De Roo is één van die spraakmakende kandidaten in Alex’ team. De singer-songwriter studeert aan de prestigieuze songwriting school van Beatles-icoon Paul McCartney en koos voor team Alex om “samen wat leuke songs te schrijven”…

De 53-jarige Jan Hulsmans bracht tijdens zijn blind audition Here Today van diezelfde Paul McCartney en volgens Alex Callier was dat de beste auditie ooit.

Maar er is niet alleen mannelijk talent in team Alex. De amper 16-jarige Luka Cruysberghs blies iedereen omver met haar straffe Sweet Dreams auditie in de versie van Marilyn Manson.

En Melanie Mertens-Polak is dan weer de 19-jarige dochter van Pitti Polak, de zangeres van “Poor, Stupid and Ugly”. Zij kreeg muziek met de paplepel ingegoten.

Als Alex Callier de grootste talenten uit zijn team moet opnoemen noemt hij ze dan ook gewoon alle twaalf. De battles worden een verscheurende keuze, aldus Alex.

Maar slaagt één van die talenten er ook in The Voice te winnen? En meer nog. Slaagt er eindelijk iemand uit The Voice in het uitbouwen van een mooie muzikale carrière?

Vroeg of laat zal dat wel eens gebeuren, aldus Alex Callier. De Hooverphonic frontman ziet vooral dat er minder en minder wordt neergekeken op talent dat uit een televisieshow komt. Een positieve tendens, aldus Alex Callier.