.
Robin uit 1 jaar gratis
woensdag 1 december 2021

Winnaar 1 Jaar Gratis koopt loft

Zelfverklaarde Beyoncé van Lochristi koopt loft met prijzengeld

De winnaar van het afgelopen seizoen van 1 Jaar Gratis heeft een loft gekocht. Robin De Clercq (25) schonk eerder al een deel van het prijzengeld aan zijn medekandidaten en aan goede doelen. Begin oktober verhuisde hij officieel naar zijn nieuwe woonst in Gent.

“Het was liefde op het eerste gezicht, ik hou van de industriële stijl”, vertelt Robin. De loft is onderdeel van een oude Gentbrugse koffiebranderij. Vooral de ruwe muren en de betonnen elementen spraken hem aan. “Ik heb toffe buren, ik heb een eigen garage, dus ik moet nooit meer zoeken waar ik mijn auto kan placeren”, zegt de zelfverklaarde Beyoncé van Lochristi.

Bovenop het bedrag dat alle kandidaten kregen, gaf Robin de finalisten een extraatje. Naar eigen zeggen omdat ze het langer met hem moesten uithouden. Ook de goede doelen van medekandidaten Joke, Rose en Pascal kregen een duwtje in de rug. De rest van het geld gebruikte Robin om de loft te kopen. “Toen ik een bod deed, wisten de eigenaars gelukkig niet dat ik bijna 70 000 euro gewonnen had”, lacht hij.

Samen met zijn medekandidaten woonde Robin de opnames van het nieuwe seizoen 1 Jaar Gratis bij. “Hoe verschillend dat we ook zijn, we komen allemaal echt goed overeen”, zegt hij. “Ik heb de groep beloofd dat ze allemaal eens mogen langskomen voor champagne en zalmtoastjes.”

Download onze app voor Android of iOS