.
Wim Stevens in Thuis
donderdag 18 augustus 2022

Wim Stevens: "Met twee is veiliger dan alleen"

"De eerste keer naar daar geweest".

Om je hobby of passie uit te oefenen moet je er al eens iets voor over hebben. Dat weet ook 'Thuis'-acteur Wim Stevens die een liefhebber is van duiken. Hij trok dit jaar naar Curaçao om er het water te gaan verkennen.

“Het was de eerste keer dat ik daar ging en dat was een geweldige trip. Een zeer fijne gemeenschap, de duikersgemeenschap daar. Overal eigenlijk. Van welke nationaliteit ook”, geeft hij toe in Primo.

Door te duiken heeft hij al heel wat mensen uit verschillende landen mogen ontmoeten en het klikt altijd. Een voordeel aan de sport is dat je altijd met twee moet zijn voor je het water in mag.

“Je leert altijd mensen kennen omdat je nooit alleen gaat duiken. Je wordt altijd aan iemand gekoppeld. En aangezien ik zo’n reis altijd alleen maak, krijg ik altijd ter plaatse een buddy.”

Zo’n buddy is als duiker erg belangrijk; want het is voor je eigen veiligheid. “Mocht je bijvoorbeeld zonder lucht vallen, kan je mee ademen van je buddy’s flessen. Met twee is toch altijd veiliger dan alleen.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Wim Stevens

Meer Over:

Wim Stevens Thuis