.
Wim Soutaer
zaterdag 24 september 2022

Wim Soutaer: “Dat moet dodelijk vermoeiend zijn”

Het heeft zijn voor en-nadelen

Een bekende wereldster zijn, dat was de droom van Wim Soutaer toen hij nog jong was. De wereld veroveren met zijn muziek was het liefste dat hij zou doen, maar hij heeft het iets kleinschaliger moeten zoeken.

Door zijn deelname aan ‘Idool 2003’ werd Wim heel bekend in Vlaanderen en scoorde een monsterhit met ‘Allemaal’’, maar door in het Nederlands te zingen zat een wereldster worden er niet meer in.

“Toen ik achttien was, leek me dat de max. Maar tegenwoordig zie ik er ook de nadelen van in en niet alleen de voordelen. Dat iedere stap die je zet onder een vergrootglas gehouden wordt, moet dodelijk vermoeiend zijn”, zucht Wim in Primo.

In Vlaanderen wordt Wim volop herkent, maar dat stoort hem niet. “Ik vind het niet erg om een handtekening te zetten of te poseren voor een foto. Dat doe ik met veel plezier. Maar als je ziet hoe wereldsterren achtervolgd worden, ik zou er echt paranoïde van worden.”

Maar Wim ziet er de voordelen van in dat zijn succes zich alleen beperkt tot Vlaanderen. “Ik treed overal in Vlaanderen op, van de kust tot in Limburg. Het voordeel is dat ik geen vijf uur moet rijden of het vliegtuig moet nemen voor een show. Hier in Vlaanderen raak je overal met de auto, behalve dan op de Antwerpse ring.”

Bio van Wim Soutaer

Meer Over:

Wim Soutaer