.
Wim Oosterlinck
maandag 28 augustus 2023

Wim Oosterlinck: “Ik heb het ook voor mezelf gedaan”

Maar ook voor de kinderen

8 maanden was Wim Oosterlinck niet te horen op de radio. De presentator op radiozender Willy had even tijd nodig voor zichzelf. Maar na acht maanden is hij terug te horen op de radio en is hij weer klaar om te knallen.

Omdat Wim op radiozender Willy het ochtendblok presenteerde moest hij steeds vroeg gaan slapen maar ook vroeg weer opstaan. Daardoor kon hij bepaalde dingen niet altijd doen.

“Het was mijn ouderschapsverlof, dus ik heb in de eerste plaats mijn best gedaan om er voor mijn kinderen te zijn. Dat is ook gelukt. Ik had opeens tijd om te helpen met hun huiswerk, wat niet onhandig was. Maar ik ben niet te beroerd om het toe te geven: dat verlof was ook voor mij”, klinkt het in Humo.

Oosterlinck heeft ook een eigen podcast ‘Drie Boeken’. Daar is hij de voorbije 8 maanden niet mee gestopt. Hij heeft de voorbije maanden dan ook erg veel tijd gehad dom te lezen.

“Ik ben ook nog eens jurylid bij Boekenbon Literatuurprijs. Wat mijn voorlopige totaal dit jaar op een stuk of honderd boeken brengt, waarvan ik er 55 heb uitgelezen.”

Bio van Wim Oosterlinck

Meer Over:

Wim Oosterlinck