.
Wim Lybaert
maandag 8 mei 2023

Wim Lybaert: “Het is veel ambetanter voor mijn omgeving” 

Hij kan moeilijk om met complimentjes 

Een complimentje krijgen is leuk, maar veel mensen kunnen er moeilijk mee om. Ook Wim Lybaert vindt dat niet altijd makkelijk en haalt de complimentjes vaak naar beneden.

“Maar het is ambetanter voor mijn omgeving dan voor mezelf. Neem nu de kijkcijfers van ‘De Columbus’, die vier seizoenen in stijgende lijn gingen, boven het miljoen. Ook al ben ik niet hyperambitieus, ik was constant bang dat het een week later eronder zou zitten”, bekent hij in Dag Allemaal.

Ook Ingeborg die al een keertje meereed met De Columbus had snel door dat Wim het soms moeilijk had om complimentjes te aanvaarden.

“Zij zei toen: ‘maar aanvaard dat nu toch eens!’ Maar ik weet van mezelf dat ik dat niet goed kan. Ik wou gewoon niet dat het de hele tijd over mij ging. Raar misschien voor iemand die met z’n kop op tv komt.”

Wim was al 45 toen hij voor het eerst op televisie kwam. Daarvoor had hij nooit de ambitie. Hij werkte veel liever achter de schermen. “Ook bij ‘Een Jaar Op Zee’ heb ik mij afgevraagd: kan ik niet gewoon een docureeks maken over vissers, zonder mezelf erbij? Maar ik denk dat ik een meerwaarde ben, omdat ik op die boot de normale mens voorstel die doodmoe op zijn benen sta te wankelen, en zo het contrast met de vissers toon.”

Bio van Wim Lybaert

Meer Over:

Wim Lybaert