.
Wim Lybaert
zaterdag 1 april 2023

Wim Lybaert: “Aan zee voel ik me wreed op mijn gemak”

De zee liet hem nooit los

Voor Wim Lybaert is het een droom die uitkomt: zijn jeugdige leven op het strand van Zeebrugge kunnen verzilveren in een tv-programma. In ‘Een jaar op zee’, kiest hij het ruime sop in het gezelschap van echte Vlaamse vissers.

“Ik ben al van jongs af aan geboeid door het vissersleven’, vertelt hij in Story. “Op m’n 54ste mee mogen varen op een vissersboot is een jongensdroom die uitkomt.

De Bruggeling was al vroeg een kind van de zee: krabben vangen op de oude muur van de haven, de zee op in zijn optimistje en zich uren onderdompelen in het spel van de golven…

En dat bleef hij. Wim werd redder, bleef zeilen, ging duiken, … De zee liet hem nooit los. “Ik voel me aan zee, zeker buiten het toeristische topseizoen in de zomer, wreed op mijn gemak”, verklapt hij in sappig Westvlaams.

Het is de rust, de directe connectie met de natuur, die hem zo boeit aan het water. “De zee is ook altijd anders: soms kabbelt ze rustig of is ze spiegelglad, maar op andere momenten gaat ze onstuimig en woest tekeer” meanderen zijn gedachten in Story.

Bio van Wim Lybaert