.
News Image

Wim Ballieu zoekt investeerders

Wim Ballieu zoekt investeerder om Balls & Glory uit te bouwen.


Op 3 mei aanstaande is het vijf jaar geleden dat tv-kok Wim Ballieu samen met de intussen wereldberoemde foodtruckguy Gille de eerste Balls & Glory opende. We draaiden er iedere maandag, woensdag & vrijdagmiddag onze gevulde gehaktballen in een bestaande kookstudio. Ik had het gevoel thuis te komen, terug naar de roots van de boerderij van mijn grootouders door eerlijke & seizoengebonden eten te kunnen serveren, met een fiere papa die zijn slagerszoon terug in het “gekapt” zag vertoeven, glundert Wim Ballieu. Toch waren er mensen die hem liever geen zaak zagen opstarten. Er waren natuurlijk ook een groep klanten en medewerkers van m’n vorig bedrijf die de overstap van Gastronomie & evencatering naar een doodeenvoudige lunchroom minder goed konden begrijpen. Maar ik had een plan, een idee, een droom om mijn roots uit te huwelijken aan mijn passie voor eten, lifestyle en ondernemen.



Ondertussen zijn we vijf jaar verder en blikt Wim Ballieu meer dan tevreden terug. We hebben ons georganiseerd zoals een franchise-gever, met een lokaal service-center die het concept sourcet, bewaakt en voortdurend beter maakt, een beetje zoals ik mijn cateringbedrijf leidde: we have the balls, you make the glory. Maar hospitality dat gaat ook over fijngevoeligheid en duizenden kleine details: vandaar dat Balls & Glory heel hard gelooft in lokale samenwerkingen/partnerships, géén ordinaire franchise met telkens maar 1 winnaar en 1 verliezer, maar een echt win-win. Met zéér duidelijke afspraken en verantwoordelijkheden, dat wel… want goeie afspraken (lees contracten) maken goeie vrienden, én zijn onze enige vrijgeleide op een internationale toekomst.



​Wim Ballieu wil Balls & Glory verder uitbouwen. Hij weet perfect hoe hij dat wil doen. Er is een aanzienlijk bedrag nodig om Balls & Glory verder te ontwikkelen. Ik zou graag 1/3 van het bedrag - 95.000 euro is dat - ophalen via een win-winlening. Met dat bedrag willen we Balls & Glory Brussel verder uitbouwen tot een echte flagshipstore, incluseif een nieuwe en zichtbare productiekeuken waar we ook opleidingen kunnen geven voor ons groeiend team, maar deze keuken ook te kunnen openzetten voor kennisdeling en workshops. Maar Ballieu kijkt ook over de grenzen heen. Om in Eindhoven ons concept te adapteren aan de lokale markt, veel wijzigingen zijn er niet nodig, maar het opbouwen van onze naamsbekendheid vergt uiteraard een andere (marketing-)aanpak dan diegene die we gewoon zijn in Vlaanderen. We hopen deze learnings trouwens later mee te nemen om Balls & Glory in nieuwe steden te lanceren, maar ook om onze naamsbekendheid in Franstalig Brussel en België te kunnen vergroten.



Meer info over de plannen en investeringen kan je vinden op https://www.winwinner.be/kmo/balls-glory






Bio van Wim Ballieu

Meer Over:

Wim Ballieu