.
Wim Ballieu
dinsdag 27 december 2022

Wim Ballieu kroop door het oog van de naald

Niet altijd even gezond geleefd

Veertig worden is voor velen een mijlpaal. En ook voor Wim Ballieu is dit niet anders. Hij heeft het razend druk met zijn restaurants, zijn boeken en zijn tv-programma’s maar beseft nu ook meer dan ooit hoe belangrijk zelfzorg is.

“Een goede vriend, chef Tom Van Lysebettens uit Gent, heeft vorige maand zijn strijd tegen darmkanker verloren. Hij was vijf jaar jonger dan ik en laat een vrouw en twee zoontjes achter. Dat zet je toch aan het denken”, onthult Wim Ballieu aan Story.

Vroeger stond hij bij zo’n soort zaken allemaal niet stil. Op m’n negentiende heb ik mijn rug gebroken, puur uit onvoorzichtigheid, maar dan besef je niet hoeveel geluk je hebt gehad”, verneemt Story van Wim.

Hij probeert tijdig zijn hoofd leeg te maken en voldoende te sporten en te ontspannen. Toch blijft hij een perfectionist en dat kun je niet zomaar veranderen.

Gelukkig kan hij altijd terugvallen op zijn partner. “Hij is de stabiele factor in mijn leven. Ik kan thuiskomen en met hem babbelen over wat me dwars zit. Hij kan me tot rust brengen. Dat is mijn grote geluk”, aldus Wim Ballieu.

Bio van Wim Ballieu

Meer Over:

Wim Ballieu