.
Wim Ballieu
zondag 21 augustus 2022

Wim Ballieu: “Je kan dat toch alleen maar toejuichen?”

Hij had minder geluk

Wim Ballieu is niet tevreden. Hij vindt het niet kunnen dat de holebi’s worden geviseerd wanneer het over de apenpokken gaat. De ziekte zou vooral door homomannen worden verspreid, terwijl anderen geen schuld lijkt te treffen.

“Je moet een kat ook een kat noemen. Je kunt Frank Vandenbroucke van Vooruit er moeilijk van beschuldigen een blad voor de mand te nemen. Wanneer je – om welke reden ook – tot een risicogroep behoort, moeten we dit kunnen, willen en durven benoemen”, zegt Wim in Tv Familie.

Wim probeert de situatie met de Oekraïense vluchtelingen te vergelijken om aan te tonen wat hij bedoelt.

“Toen die vluchtelingen werden gescreend op ziekten als tuberculose, polio en mazelen kan je dat politiek niet correct of stigmatiserend vinden? Maar als blijkt dat asielzoekers verantwoordelijk zijn voor 10% van de jaarlijkse gevallen van TBC in ons land? Dan kan je zo’n aanpak alleen maar toejuichen.”

Maar het blijft jammer dat het ook nu weer de LGBTQ+-gemeenschap is die wordt geviseerd. Zij krijgen al genoeg met geweld en dergelijke te maken. “Ikzelf woon met mijn vriend in Molenbeek en heb nog nooit te maken gehad met agressie. VRT-journalist Riadh Bahri woont enkele honderden meters verder en hij had minder geluk.”

Bio van Wim Ballieu

Meer Over:

Wim Ballieu