.
News Image

Willy Sommers, Wim Soutaer & Charles Van Domburg op Het Schlagerfestival

Hasselt maakt zich op voor verjaardagseditie.


Volgend jaar kan je op 27, 28, 29 maart en 4 april terecht in de Hasseltse Ethias Arena voor de 15de verjaardag van Het Schlagerfestival. Na de aankondigingen van Raymond van het Groenewoud, De Romeo’s, Laura Lynn, Christoff en Jan Smit, zijn én Willy Sommers én Wim & Charles opnieuw van de partij. Tickets zijn te koop via www.schlagerfestival.be.

De sympathieke zanger Willy Sommers is immens populair en beleeft momenteel hoogdagen. “Het oorverdovend applaus, het enthousiasme van die duizenden mensen die op Het Schlagerfestival luidkeels meezingen, dat ontroert mij telkens opnieuw en gaat door merg en been. Ik krijg nu al kippenvel als ik eraan denk.” Vandaag verschijnt het nieuwe album van Willy Sommers, ‘Sommers of 69’. In Hasselt brengt hij traditiegetrouw zijn grootste hits.

De verrassendste act van het voorbije Schlagerfestival was zonder meer het duo Wim Soutaer (‘Allemaal’) en Charles Van Domburg. Naast hun activiteiten bij de Soulbrothers en hun solo-werk, vormen ze nu ook een (h)echt party-duo. “De mensen zien dat we ons amuseren en dat werkt aanstekelijk. Het Schlagerfestival had de primeur en we zijn blij dat ze ons terug hebben gevraagd. We hebben er nu al zin in”, zegt Wim Soutaer.

Ruim voor aanvang worden er al records gebroken, want ook in de zomermaanden is de ticketverkoop non-stop doorgelopen. De capaciteit werd daarom uitgebreid zodat er nog voldoende tickets in verkoop zijn. “Juli en augustus zijn in verkoop traditioneel kalme maanden, maar het enthousiasme van onze fans werkt versterkend, want zij zorgen dat er nog meer (jonge) mensen de weg vinden naar ons festival. Het valt ons ook op dat mensen steeds meer in groep boeken. Zij kijken uit naar een geweldige meezingavond en de optredens van de artiesten, die hun grootste hits brengen in een spectaculair decor. De muziek primeert en volgend jaar doen we er nog een schepje bovenop. Ons podium zal in het midden staan, waardoor we gaan voor een maximale concertbeleving”, klinkt het bij de organisatoren.

Tickets voor Het Schlagerfestival 2020 – 15 jaar, op 27, 28, 29 maart en 4 april in de Hasseltse Ethias Arena, bestel je op www.schlagerfestival.be

Bio van Willy Sommers, Wim Soutaer en Charles Van Domburg