.
Willy Sommers
donderdag 29 september 2022

Willy Sommers: “Wat een gemiste kans”

Hij had succes kunnen hebben in het buitenland

Iedere artiest droomt wel eens van een carrière in het buitenland. Niet iedereen schopt het zover of krijgt er de kans voor. Maar Willy Sommers wel. Hij had een mooie carrière in Frankrijk kunnen uitbouwen.

“Ik heb nergens spijt van in mijn carrière. Het enige waar ik soms nog aan terugdenk met een zeker gevoel van ‘dju, dat was een gemiste kans’, was de mogelijkheid die ik in Frankrijk kreeg. Dat ik door tijdsgebrek ‘7 anjers, 7 rozen’ niet in het Frans heb kunnen inzingen, is erg jammer.”

Willy was op dat moment hard aan het werken in Spanje en verkocht op een bepaald moment zelfs meer platen dan Julio Iglesias. Frankrijk paste op dat moment niet in het plaatje.

“We lieten het liedje uiteindelijk door een andere artiest van ons plantenlabel inzingen. De keuze viel op de groep Crazy Horse. Er werden uiteindelijk maar liefst 1,4 miljoen singles van verkocht”, zegt Willy schouderophalend in Primo.

Willy beseft dat het een gemiste kans is, maar dat hij er niet veel aan kan veranderen. “Het is wat het is. De kans was er, maar ik heb ze op dat moment niet kunnen grijpen. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven.”

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers