.
Willy Sommers
woensdag 11 januari 2023

Willy Sommers schreef biografie: “Er werd uren over zijn leven gebabbeld”

Hij schreef het niet zelf

Het wordt tegenwoordig moeilijk om een BV te zoeken die nog niet zelf een boek op de markt heeft gebracht. Zo schreef Koen Wauters een boek over zijn Dakar-races, Stephanie Planckaert een boek over het tienermoederschap en hebben ook heel wat BV’s al een eigen biografie op de markt.

Het lijkt heel makkelijk om als BV een boek op de markt te brengen, en dat is het misschien ook wel een beetje. Marianne De Baere is al tien jaar uitgever en heeft al heel wat boeken de revue zien passeren.

“BV’s kunnen ook gewoon zelf contact opnemen met de uitgever als ze een leuk idee hebben”, begint ze in Dag Allemaal.

Maar het blijft nog altijd een kwestie van goed inschatten welk boek er goed zal verkopen en welk niet. En dat is niet altijd makkelijk. Sommige namen zouden tien jaar geleden goed scoren, terwijl ze het nu een heel pak minder goed doen.

Voor auto biografieën wordt dan heel vaak een schrijver ingehuurd om het verhaal neer te kunnen schrijven. “Om de memoires van Willy Sommers tot stand te brengen, ging schrijver Tom weken op gesprek met de zanger. Ze spraken telkens af op dinsdagnamiddag. Dan deed Willy een fles rosé open en werd er uren over zijn leven gebabbeld.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers