.
Willy Sommers
maandag 30 augustus 2021

Willy Sommers laat hart zoon Luka elke 2 jaar controleren

Voorkomen is beter dan genezen.

Luka, de 15-jarige zoon van Willy Sommers speelt net als veel van zijn leeftijdsgenoten graag voetbal. Hij traint drie keer per week en heeft op zaterdag een match. De club waarbij Luka speelt wil dat de spelers zich elk seizoen laten controleren op medische aandoeningen. Maar een hartonderzoek zit daar niet bij. En dat vindt Willy een jammere zaak. Om problemen of verrassingen te vermijden gaan Willy en Cindy zelf met Luka op controle.

“Om de twee jaar gaan we met hem naar professor Brugada voor een controle. Tot nu toe is alles altijd in orde, voor ons een grote geruststelling. We hoeven ons dus geen zorgen te maken als we langs de zijlijn staan te supporteren”, vertelt Willy aan Story.

Willy, die zelf hartproblemen heeft, let extra goed op voor zijn gezin dat hen niet hetzelfde overkomt als hem. Nog elke dag neemt hij medicatie. “Het zit dan wel in de familie, maar voorlopig is het hart van Luka perfect in orde. Als hij op een dag plots pijn voelt in zijn borststreek, zullen we niet twijfelen en meteen actie ondernemen.”