.
Willy Sommers
woensdag 12 april 2023

Willy Sommers: “Ik was eigenlijk concurrentie voor hem”

Maar dat zagen ze niet zo

Het was toch even schrikken toen Will Tura aankondigde dat hij niet meer zou optreden. De zanger trad de laatste jaren dan wel niet vaak meer op, van definitief stoppen was er nog geen sprake. Tot nu.

Will was een groot voorbeeld voor zowat elke zingende artiest in Vlaanderen. Jong en oud, iedereen keek op naar Tura.

Ook Willy Sommers, wiens carrière startte begin de jaren zeventig. Toen al was Will een groot artiest in Vlaanderen. Maar het was Willy die naar voren werd geschoven als nieuw tieneridool.

“Ik was eigenlijk concurrentie voor Will, al hebben we dat zelf nooit zo ervaren. Onze fans zijn twee verschillende doelgroepen. Een Sommers-fan zal niet naar een optreden van Tura gaan en omgekeerd”, klinkt het in Dag Allemaal.

Will en Willy hebben ook nooit samen op een affiche gestaan. Maar dat heeft hen niet tegengehouden om een mooie vriendschapsband op te bouwen. “Ik moest in de jaren 70 voor een nieuw platencontract onderhandelen. Nu heb je daar managers voor, maar toen niet. Ik heb toen Will gebeld en gevraagd of hij me kon helpen. We hebben toen afgesproken in Brussel en hij heeft me geholpen bij dat contract. Will werd een steunpilaar op wie ik altijd kon vertrouwen.”

Bio van Willy Sommers en Will Tura