.
Willy Sommers
zondag 25 september 2022

Willy Sommers: “Ik heb mijn connecties aangesproken”

Hij wou niet naar het leger

Enkele jaren geleden, in de tijd dat Willy Sommers nog een 18-jarige man was, was de legertijd voor mannen verplicht. Willy stond op dat moment aan het begin van een bloeiende carrière en zag die legerdienst niet zitten.

Nadat hij het al wat had kunnen uitstellen door zich in te schrijven aan de Vrije Universiteit Brussel, moest hij een nieuw excuus verzinnen om niet te hoeven meedoen met die legerdienst.

“Omdat ik regelmatig in Duitsland voor militairen ging optreden, kende ik wel wat hooggeplaatste personen in het leger. Zo’n hoge pief vroeg me op een dag of ik mijn legerdienst al had gedaan. ‘Nee’, antwoorde ik. ‘Ik studeer rechten’”, vertelt Willy in Primo.

De hooggeplaatste man had Willy meteen door dat hij aan zijn legerdienst wou ontsnappen. Waarop Willy eerlijk moest bekennen. En daarop kreeg hij een verrassend antwoord.

“Hij zei toen: ‘Luister, wat jij hier voor onze jongens komt doen, wordt enorm geapprecieerd. Ik zal eens kijken wat ik voor je kan doen.’ Ik hoorde daar niks meer van en uiteindelijk moest ik toch naar Brussel waar ze proeven voor onze dienstplicht afnamen.”

“Ik wachtte vol spanning af tot ze mijn naam afriepen, maar die kwam niet. Toen ik vroeg of ze mij vergeten waren, antwoordden ze: ‘Jij staat niet op de lijst, even langs het bureau passeren en je mag beschikken.’ In het kantoor lagen uiteindelijk papieren klaar waarin stond dat ik vrijgesteld was.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers