.
Willy Sommers
zondag 9 oktober 2022

Willy Sommers: “Ik ging dood van de stress”

Hij trilde van de zenuwen

Kennen jullie de grootste hit van Willy Sommers? ‘Als een leeuw in een kooi’? ‘Zeven anjers, zeven rozen’? Nee, de grootste hit van Willy moet ongetwijfeld ‘Laat de zon in je hart’ zijn. Een nummer dat Willy misschien nooit had ingezongen.

“Toen ik het nummer hoorde, vond ik het veel te plat. Maar mijn entourage verzekerde me dat het een hit zou worden. Ik heb het nummer uiteindelijk toch ingezongen, herwerkte het hier en daar een beetje en tot mijn grote verrassing werd het nummer in 2007 inderdaad een grote hit. Het is ondertussen zelfs mijn lijflied geworden”, glundert Willy in Primo.

11 jaar na het uitbrengen van ‘Laat de zon in je hart’, in 2018, stond Willy op Pukkelpop. Één van zijn meest memorabele optredens ooit.

“Je kan je niet voorstellen wat dat voor mij betekend heeft. Sinds die zomer sta ik op festivals waar ik vroeger nooit voor uitgenodigd werd.”

Toen Willy de vraag kreeg om daar op te treden, dacht hij dat het om een grap ging. “Ik dacht dat ze van me zouden verwachten dat ik Engelstalige covers zou moeten zingen. Maar nee, ik moest gewoon mijn eigen liedjes brengen… voor zo’n jong publiek. Ik had ontzettend veel stress en zat op een flightcase trillend van de zenuwen. Maar toen het publiek mijn naam begon te scanderen, verdween de stress als sneeuw voor de zon.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers