.
Willy Sommers
woensdag 10 januari 2024

Willy Sommers: “Dat viel niet in goeie aarde”

Hij was niet blij

Luka De Gieter, de zoon van Willy Sommers, zal duidelijk niet in de voetsporen van zijn vader treden. Hij heeft geen muziek nodig om gelukkig te zijn, maar wel actie.

Ook vader Willy heeft iets met voetbal. Zijn vader Frans was een grote Anderlechtsupporter en dus ging Willy vaak mee of keek hij mee naar de wedstrijden.

“Op zondagnamiddag was het traditie om naar Anderlecht te gaan kijken. Met Jean Trappeniers nog in doel en natuurlijk Paul Van Himst, Jef Jurion, Jan Mulder en Wilfried Puis. Mijn pa met een vriend en ik mocht mee, allemaal getooid met een paarswitte muts en sjaal. Dat was mijn eerste voeling met voetbal. Niet veel later ben ik zelf beginnen voetballen”, vertelt Willy aan Primo.

Willy was geen slechte speler en op zijn zestiende mocht hij al meespelen met de eerste ploeg. Maar op datzelfde moment groeide ook zijn liefde voor muziek.

“Ik speelde in een coverbandje waarmee we bij ons thuis in de garage repeteerden. Toen ik de coach na een match meldde dat ik niet meer naar iedere training zou komen omdat ik met muziek bezig wilde zijn, viel dat niet in goeie aarde.”

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers